Ha kültéri kemencét szeretne, elsőként érdemes végiggondolni az alábbi szempontokat (az alábbi képek is segítenek benne):

  • fedett helyen lesz-e; ha nem akkor lehet duplafalú a kemence (nem tökéletes megoldás), vagy építhetünk rá egy fedelet (ez már jobb megoldás)- de a legjobb, ha fedél alatt van, ahol sem az oldalát, sem a tetejét nem éri az eső
  • kerti konyha jellege legyen, vagy elegendő magában egy kemence: szeretne-e mellé sütőt, bográcsozót, grillsütőt, pultot is esetleg…?
  • mi áll Önhöz közelebb: a látszó tégla rusztikusabb, változatos színvilága, vagy a tapasztott fal tiszta meszelt fehér színe- esetleg a kettő kombinációja
  • mekkora kemencére lesz szükség: ezt főként az határozza meg, mire akarják használni: egy család számára, akik rendszeresen használják, nem érdemes nagy kemencét építtetni, mert a kisebb kemence gyorsabb, kevesebb fát igénylő felfűtése praktikusabb, de egyszer-egyszer nagy mennyiségű ételt is el lehet készíteni benne, folyamatos fűtés mellett, persze hosszabb idő alatt.
    Viszont ha a kemencét csak nagyobb összejöveteleken, ritkábban használják, érdemesebb nagyobbat rendelni, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű ételt lehessen elkészíteni benne.
  • ha csak ötletet vagy tervezési segítséget szeretne, akkor is hívjon nyugodtan, szívesen segítek: a számom 06206110072
Duplafalú, kisebb 1 méteres tűzterű kemence hátsó kéménnyel
Közösségi kerti konyha takaréktűzhellyel és kicsit nagyobb méretű, 1,50 m-es égésterű kemencével.
Fölé a jövőben tető kerül.
A közösségi kerti konyha kemencéje – itt jól látszik a kis előkészítő pult, ami harmonikusan illeszkedik a kemence formájához
A közösségi kerti konyha takaréktűzhelye, jobbra a sütővel – ezt az egységet mindenképpen tető alá kell tenni. A természetes hatás kedvéért olajozott cserép adja a falburkolatot
Nagy méretű, közösségi aszalókemence (2 méteres sütőtér, fölötte 12 db 2 nm méretű cserény (lyuggatott tálca) befogadására alkalmas aszalótérrel (az ajtajai és a fölé kerülő tető még készülőben))
Ez a kerti konyha egy hőszigetelt jurtával lesz fedve, egy cég reprezentatív tárgyalójának és közösségi terének készült. Itt a bejárat felé néző kemence látható.
Ez a másik oldala, a takaréktűzhellyel
Kemence grillező és bográcsozó katlannal